Νεομάρτυρες - Το φαεινότατον νέφος της Εκκλησίας

Συγγραφέας: π. Γεώργιος Δορμπαράκης

Εκδόσεις: Ακολουθείν

Διαστάσεις: 14x21

Σελίδες: 256

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εξαφορμής της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η επιθυμία μας από παλιά να ασχοληθούμε με τους νεομάρτυρες παίρνει σάρκα και οστά με την έκδοση του μετά χείρας συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίο αναφέρεται στους νεοφανείς αυτούς αγίους, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια γραμμή με τους παλαιούς μεγάλους μάρτυρες και απολαμβάνουν την ίση δόξα με αυτούς ενώπιον του Κυρίου στη Βασιλεία Του.
Πού έγκειται η ιδιοτυπία του παρόντος πονήματος;
Στο γεγονός ότι θελήσαμε να δούμε τους νεομάρτυρες όχι μόνο μέσα από το συναξάρι τους, σύντομο ή εκτεταμένο, αλλά μέσα κυρίως από τη "ματιά" της ίδιας της Εκκλησίας, δηλαδή μέσα από την υμνογραφία της γι' αυτούς.
Η θεολογία του μαρτυρίου, οι μορφές των αγίων Γρηγορίου Ε', Σεραφείμ Νεοχωρίου, Κοσμά του Αιτωλού, Εφραίμ του νεοφανούς, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Φιλοθέης της Αθηναίας, Κωνσταντίνου του Υδραίου, Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων και άλλων νεομαρτύρων, το φαινόμενο των αλειπτών των νεομαρτύρων, η συγκλονιστική προσευχή του Στρατηγού Μακρυγιάννη, είναι τα κεντρικά θέματα που εξετάζουμε στο βιβλίο μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

12,00 €