Δέηση

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κυριακίδης (Πρωτοπρεσβύτερος)

Εκδόσεις: Ακρίτας

Σελίδες: 128

Διαστάσεις: 11x17εκ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο παρόν βιβλίο που χαρακτηρίζεται ως, Ανθολόγιο Προσευχών, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε από την Παρακλητική ή Οκτώηχο -του λειτουργικού υμνολογικού βιβλίου της Εκκλησίας-, λίγους ύμνους με σκοπό να τους προβάλλουμε ως προσευχές. Διαλέξαμε τους πιο βιωματικούς και ποιητικούς ύμνους που κυρίως χαρακτηρίζονται από την έντονη ευωδία ικεσίας και ασάλευτης πίστης.
Αυτό το μικρό «προσευχητάρι τσέπης» που βγαίνει κατευθείαν από τα σπλάχνα της εκκλησιαστικής μας παράδοσης και υμνογραφίας, φιλοδοξεί να προσφέρει καινούργιες ευκαιρίες στο νου, σε όλους εμάς που ζούμε μέσα στην πολύβουη πόλη και δεν ελπίζουμε σε κάποια μυστική θεωρία, και να μας οδηγήσει στην προαπόλαυση της ευφροσύνης της Βασιλείας του Θεού.
Τα θέματα των ικεσιών που περιλαμβάνουν οι προσευχές εκτείνονται από την απαλλαγή από τα πάθη και τους πειρασμούς, τον καθαρισμό από την αμαρτία και την προστασία από τη θεία τιμωρία, μέχρι τη χορήγηση μετάνοιας και φωτισμού και της ενίσχυσης στον αγώνα της αρετής.
Η γλώσσα των ύμνων είναι η κοινή βυζαντινή, πολύ κοντινή στη σημερινή λαλιά μας, που με την παράθεση ενός μικρού γλωσσαρίου, με τις ερμηνείες των δύσκολων λέξεων, γίνονται απόλυτα κατανοητοί.

7,00 €